اوپک پلاس در تصمیم خود برای افزایش تولید نفت راسخ ماند

نمایندگان اوپک پلاس به اس اند پی گلوبال پلاتس گفتند با وجود بحران ویروس کرونا در هند، به نظر می‌رسند تولیدکنندگان این گروه به برنامه افزایش تولید نفت ادامه می دهند با این حال آنها همچنان چند روز برای بررسی آمار بازار و پیش‌بینی ها فرصت دارند.

به گزارش بیدار بورس، کمیته فنی اوپک پلاس در نشستی که روز دوشنبه ۲۶ آوریل برگزار کرد، به این افزایش آمار ابتلا به کووید ۱۹ در هند اشاره کرد اما اعلام کرد تاثیر بحران سلامتی این مصرف کننده بزرگ نفت بر تقاضا هنوز روشن نیست.

وزیران نفت اوپک پلاس قرار است روز چهارشنبه ۲۸ آوریل نشست آنلاینی برای تصمیم گیری نهایی درباره برنامه افزایش تولید به میزان حدود ۸۰۰ هزار بشکه در روز در ماه مه که در نشست  اول آوریل تصویب شده بود، برگزار کنند.

یک نماینده که در دیدار کمیته فنی اوپک پلاس شرکت داشت، اظهار کرد: ما نسبت به وضعیت هند مراقب مانده ایم اما هیچ توصیه ای برای به تاخیر انداختن افزایش تولید انجام ندادیم. این گروه احتمالا در اواخر ماه مه برای ادامه باز بینی برنامه‌های تولید خود دیدار خواهد کرد. اگر وضعیت وخامت بیشتری پیدا کند، اوپک پلاس می تواند در نشست بعدی تصمیمات لازم را بگیرد.

 این گروه که از ۲۳ کشور تولید کننده تشکیل شده است، طی سال گذشته محدودیت عرضه کم سابقه ای را با هدف خارج کردن بازار نفت از بحران ناشی از فروپاشی تقاضا در اوج پاندمی ویروس کرونا به اجرا گذاشت و احیای تدریجی تولید همسو با احیای اقتصاد جهانی را هدف گرفت.

 کاهش تولید اوپک پلاس در آوریل ۶.۹ میلیون بشکه در روز بود. با این حال عربستان سعودی نیز یک  میلیون بشکه در روز از تولیدش را به صورت یکجانبه کاهش داد تا از تلاش‌ها برای متوازن کردن مجدد بازار حمایت کند.

 تولید اوپک پلاس در ماه مه قرار است ۳۵۰ هزار بشکه در روز افزایش پیدا کند. عربستان سعودی نیز اعلام کرده است محدودیت تولید یکجانبه خود را ۴۴۱ هزار بشکه در روز احیا کرده و تولیدش را مجموعا ۷۹۱ هزار بشکه در روز افزایش می دهد.

 این تصمیم تحت تاثیر انتظارات برای تقاضای بالاتر و بهبود چشمگیر قیمت‌های نفت طی چند ماه گذشته گرفته شد. با این حال قیمت نفت برنت در روزهای اخیر در میانه محدوده ۶۰ دلار در هر بشکه ثابت بوده است.

تحلیلگران اوپک در جدیدترین گزارش بازار نفت که ۱۳ آوریل منتشر شد، پیش‌بینی کردند تقاضای جهانی برای نفت امسال ۵.۹۵ میلیون بشکه در روز رشد خواهد کرد که در مقایسه با پیش‌بینی رشد تقاضا به میزان ۵.۸۹ میلیون بشکه در روز در مارس، بالاتر بود.

 محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک روز دوشنبه خطاب به کمیته فنی اوپک پلاس گفت: سیگنالهای مثبتی در خصوص اقتصاد جهانی و چشم انداز صنعت نفت وجود دارد.

 اما بحران شکل گرفته در هند و رکورد آمار ابتلا در این کشور و تدابیر قرنطینه سختگیرانه ای که در بعضی از مناطق هند وضع شده، ممکن است روند احیای بازار را از مسیر خود منحرف کند. هند سومین مصرف کننده بزرگ نفت در جهان و همچنین مشتری مهم بسیاری از اعضای اوپک پلاس است. تحلیلگران می گویند پالایشگاه‌های این کشور ممکن است به زودی مجبور شوند نرخ تولید خود را با افت تقاضای داخلی کاهش دهند.

 نشست کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس به ریاست عربستان سعودی و روسیه به منظور بازبینی شرایط بازار و ارزیابی پایبندی اعضا به پیمان محدودیت عرضه  روز چهارشنبه ۲۸ آوریل برگزار خواهد شد. نشست وزیران اوپک پلاس قرار است پس از نشست این کمیته برگزار شود. با این حال نمایندگان اوپک‌پلاس اظهار کردند: این احتمال وجود دارد که اگر وزیران از قبل موافقت کنند که در برنامه های افزایش تولید تغییری صورت نمی گیرد، این دیدار لغو شود.

همانند اکثر دیدارهای اوپک‌پلاس، دیدگاه عربستان سعودی از شرایط بازار به خصوص با توجه به کاهش تولید یکجانبه ای که این کشور انجام داده است، مورد توجه اصلی قرار خواهد گرفت. یوسف الشماری، مدیرعامل شرکت مشاوره نفت سی مارکیتس در لندن گفت: اگر قیمت‌های نفت پیش از این دیدار سقوط کند، انتظار دارم عربستان سعودی در خصوص افزایش تولید فوق العاده محتاط رفتار کند. این به معنای آن است که ممکن است افزایش تولیدی که اوپک پلاس برنامه‌ریزی کرده بود را مشاهده کنیم اما عربستان سعودی همچنان به کاهش تولید داوطلبانه خود ادامه دهد تا مانع از ریزش احتمالی قیمت‌ها شود.

 با این حال وضعیت بی ثبات نفت لیبی می‌تواند تاثیر وضعیت بحرانی هند بر بازار را خنثی کند. اختلافات بودجه با دولت مرکزی لیبی باعث شده اپراتورها تولید چندین میدان را متوقف کنند و تولید این کشور از حدود ۱.۲ میلیون بشکه در روز، طی یک هفته گذشته به پایین یک میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرده است. با این حال بخشی از این تولید با حل بعضی از مسائل و لغو وضعیت اضطراری برای صادرات از یک پایانه شرقی توسط شرکت ملی نفت لیبی، ممکن است در روزهای آینده احیا شود.

بر اساس گزارش پلاتس، مذاکرات میان آمریکا و ایران که ممکن است به بازگشت دو میلیون بشکه در روز نفت ایران به بازار منتهی شود، به دقت دنبال می شود اما هنوز به نظر نمی‌رسد هیچ پیشرفت قریب الوقوعی وجود داشته باشد. این مذاکرات قرار است روز سه شنبه در وین از سر گرفته شود.

کد خبر 3009

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 8 =